Tilskud til briller, hjælpemiddel

En lille pige på 6 år var startet i skole, og det viste sig, at hun ikke kunne se, hvad læreren skrev på tavlen. Moderen tog hende til en synsprøve, og det viste sig, at pigen var meget langsynet med +8 på begge øjne. Når børn er under 10 år og har over +7 i målt synsstyrke, så har man ret til tilskud til briller. Brillerne kategoriseres som et hjælpemiddel.

Problemet var bare, at øjenlæge havde valgt at reducere styrken på brillen til under +7, så barnets øjne kunne vænne sig til brillekorrektionen, og at barnet først ved næste øjenlægeundersøgelse skulle have den fulde styrke ordineret. Kommunen havde derfor afvist at give tilskud til brillen med den reducerede styrke.

Moderen kontaktede mig, og spurgte om det kunne være rigtigt. Men dette er ikke en korrekt afgørelse. Ankestyrelsen har nemlig truffet en principafgørelse i 2012 som betyder, at hjælp til briller til børn under 10 år afhænger af den målte synsstyrke og ikke den valgte brillestyrke. Det betød, at barnet havde ret til tilskud, selvom brillerne var med en mindre styrke. Jeg kontaktede kommunen som privat socialrådgiver, og vi fik hurtigt misforståelsen på plads, så familien fik det tilskud, som de havde ret til.

Skriv et svar